Naturens rene smaker


Lesetid:

Du skal lete lenge etter mat som smaker bedre enn den som er tilberedt over bålet.

Gi fisken den smaken den fortjener

Det er den deilige røyksmaken vi er ute etter. Bjørk blir aldri feil, men hva med å prøve litt osp eller rogn? Nåletrær er dristig, men en gammel einer-rot kan gjøre susen. Det er jo moro å servere «einerflambert fisk» Dersom du tilbereder middagen i en panne over åpne flammer gir du både fisk og sopp en ekstra deilig grillsmak. Kjøp fileter – gjerne frossent. Fersk fisk kan være flere dager gammel, mens frossen-fisk gjerne går rett i frysetunellen. Halvtint filet er en drøm for bålet – gjerne med litt bacon rundt. Både rød og hvit fisk tåler godt litt svinefett.
Fyll buken med urter og smør, og smak til med salt og pepper.
Grill fisken på ganske høy, men indirekte varme (gjerne med lokk) i ca 10-15.minutter.

Kantarell
Kantarellen er en av naturens virkelige delikatesser og omtales bl.a. som «skogens gull».

Les også pitapizza på bål

Skogens gull som tilbehør

Som tilbehør passer smørstekt kantarell helt perfekt. Kantarellen bør renses med litt tørt papir før den stekes.
Varm smør før du putter opp i en finhakket løk og noen never med kantarell. La soppen stå og putre i et par minutter. NB!! Det er viktig at du ikke rører i panna, da kokes nemlig soppen.
Smak til med salt og pepper til slutt.

 

les mer