Gjestene foretrekker peiskos

– Peisen har vist seg å være svært god å ha når vi har overnattingsgjester. Da blir det fyrt fra morgen til kveld slik at det blir godt og varmt i gjesterommene på loftet.

I et av de få trehusene som står igjen etter bybrannen i 1904 bor Tonje og kjæresten. Trehuset er oppført mot slutten av 1800-tallet.

Se flere bilder nederst i saken

Fyrer fra morgen til kveld

Peisen i stua ble montert i desember 2015, og er av typen Termatech TT20 – valgt av tidligere huseier.
– Peisen har vist seg å være svært god å ha når vi har overnattingsgjester. Da blir det fyrt fra morgen til kveld slik at det blir godt og varmt i gjesterommene på loftet, sier Tonje.

Leiligheten deres går over to etasjer, og fra stuen kan de se solen når den går ned i havet.

BILDE: Tonje og kjæresten Thomas

Tonje synes det er praktisk at det går an å stable ved under peisen, og at den samtidig er veldig stilren. Kjæresteparet fyrer i peisen omtrent hver dag når det er høst og vinter.

– Når vi flyttet inn i leiligheten tenkte vi først at det var veldig praktisk med peis i stuen, men når høsten nærmet seg merket vi fort hvor mye mer peisen bidro til – både av energi og god stemning.

Ønsker peis nummer to

Paret vurderer nå å installere peis nummer to på loftet. Men, frem til det skjer må hun nøye seg med varmen og kosen peisen i stuen gir.

– Den gir en lun og behagelig varme, og gjør det svært koselig å sitte i sofaen på kalde vinterkvelder, spesielt med en stor kopp te og en god bok!

Vil du se mer av Tonjes gamle trehus? Sjekk hennes konto på Instagram!

Legg til en kommentar

Kommentarer

Skrevet av Tiril