Imponér med tre-retters på bålet

Mat smaker ekstra godt ute i det fri. Vi gir deg en enkel og herlig tre-retters meny som kan tilberedes ute på bålet.

Forrett – Pinnebrød til tre personer

Bland sammen hvetemel, sammalt hvete, en teskje bakepulver, to spiseskjeer sukker og en teskje salt. Tilsett 1 dl vann og en halv 0,5 dl olje. Elt deigen til den blir glatt og smidig. Er deigen for fast, kan det tilsettes litt mer vann.

(For ekstra smak kan tørkede urter som oregano, timian eller rosmarin blandes inn i deigen. Det er også godt med ost og soltørkede tomater.)

Smør deretter litt olje på deigen og pakk inn i plastfolie eller en plastikkpose slik at deigen ikke tørker.

Tvin deigen rundt en spikket pinne, grill og nyt forretten.

pinnebrød FOTO Matprat.no500px

Foto: Mari Svenningsen / Matprat.no

Hovedrett – Laks i folie

Laks kan enkelt tilberedes i aluminiumsfolie, og det beste er at hvert turmedlem kan lage sin vri på retten.

Skjær laksebitene i porsjonsstykker.

Vask, skrell og skjær opp ønskede grønnsaker. Det er kun fantasien som setter grenser for hvilke grønnsaker som kan brukes. Hvitløk, sukkererter, paprika, gulrot, potet, purre, paprika, squash, og sitron er godt med laks.

Smør rømme eller creme fraîche på foliearkene, og ha i litt smør.

Legg laksebitene og grønnsakene i folien og pakk sammen. Dryss salt og pepper over.

Laks-folie FOTO Esten Borgos - Matprat.no500px

Foto: Esten Borgos / Matprat.no

Dessert – Sjokoladebanan med nøtter

Miksen mellom banan og sjokolade trigger smaksløkene på tungen, og er enkelt å lage. Snitt bananen på langs og tilsett ønsket mengde sjokolade. Pakk bananen inn i aluminiumsfolie og legg bananen på glørne i ca. 10 minutter. Dryss over med nøtter, ta frem en skje og nyt.

Hva er din favorittrett å ha på bålet? Del oppskriften med andre i kommentarfeltet.

Legg til en kommentar

Kommentarer

Written by Mattis Wennebo