Vraket vedkurven

Charlotte ønsket å gi peisen et naturpreg, og bestemte seg for å bygge sin egen vedhylle. 

BILDE: Charlotte

BILDE: Charlotte Skjæveland.

Å pusse opp barndomshjemmet er ikke for alle. Det krever at man må ta ganske drastiske avgjørelser i rom hvor man har mange minner. Charlotte har mange minner fra varme kvelder foran peisen sammen med familien. Nå har hun overtatt barndomshjemmet, og sammen med mannen er hun i full gang med å pusse det opp.

Å overta huset har ikke gjort henne mindre glad i å fyre i peisen.
– Jeg er en frossenpinn, så peisen blir flittig brukt på alle tider av året, sier Charlotte Skjæveland.

Utformingen av den nye peisen ble derfor spesielt viktig for henne.

Naturpreg

Peisen hun vokste opp med var gammeldags, massiv og kledd i mur. Charlotte bestemte seg for å designe den nye peisen selv. Målet var en peis med naturpreg som hadde et strammere uttrykk og en kombinasjon av ulike materialer.

Droppet vedkurven

For å fjerne teksturen av teglstein ble peisen kledd med brannmursplater. For å skape et røft og stramt uttrykk ble peisen dekket med murpuss. Den klassiske vedkurven ble droppet fordel for en innebygd vedhylle ved siden av peisen. Vedhyllen gir en naturpreg til peisløsningen.

– Peisen er hjertet i stuen og vi liker godt den koselige stemningen og lukten som kommer med når man fyrer i peisen. Vennene våre mener at huset vårt er som en  badstue.

La deg inspirere

Charlotte og mannen hennes bor i Randaberg kommune i Stavanger. De bor i Charlottes barndomshjem og er nå i full gang med oppussing.
Er du nysgjerrig på oppussingen av Charlottes barndomshjem? Sjekk ut @charlotte_skj på Instagram.

  • Charlotte har gått for en skandinavisk stil

Legg til en kommentar

Kommentarer

Written by Tiril